Klassisk design på gaden

Om Gubi Olsen

Gubi Olsen er kendt over hele verden for sine møbelklassikere såsom Grand Piano sofaen. Gubi startede sit firma i 1967 med sin kone Lisbeth og firmaet blev dedikeret til at hylde ”the luxury of living life”. Men det er ikke kun møbler, stifteren Gubi Olsen har en passion for. Gubi Olsen nærer også en livslang kærlighed til cykler og cykelmekanik, og med Bike by Gubi møblerer Gubi Olsen byrummet, med moderne stålcykler.

Bike by Gubi er designet med kærlighed, en stærk sans for æstetik og med dens tidsløse design er det en stålsikker vinder. Hver Bike by Gubi er håndbygget i Randers hos HF Christiansen og bærer sit helt eget unikke produktionsnummer. Men hvordan er den havnet der?

Om Bike by Gubi

Gubi Olsen: ”Bike by Gubi begyndte en dag, jeg faldt over et billede af en cykel. Jeg genkendte den med det samme, for jeg købte selv én for mine egne penge, da jeg var fjorten år. Dejlig cykel. Jeg måtte bare se den igen. Og efter halvtreds år stod den selvsamme cykel endnu hos den mand, jeg gav den til dengang. Jeg kunne genbruge alle delene undtagen forhjulet”.

Gubi Olsen sendte et billede af den flotte renoverede cykel til Raleigh i England, for at præsentere sit ønske om, at modernisere Raleighs flaskegrønne eller sorte klassiker, Tourist de Luxe. Men da Gubi Olsen fik et svar fra dem, kom det lidt bag på Gubi Olsen, at englænderne henviste ham til familiefirmaet HF Christiansen, i Randers.

Men faktisk er Raleigh’s Tourist de Luxe blevet samlet i Danmark siden midten af 1960’erne, og siden 1999 hos HF Christiansen A/S.

Gubi Olsen ville skabe en retromoderne stålcykel, ved at give den klassiske Raleigh Tourist de Luxe en make-over. Men i Randers bliver der passet godt på Tourist de Luxe-cyklen og i stedet for tilbød HF Christiansen Gubi Olsen, at arbejde sammen om at skabe en helt ny cykel – Bike by Gubi.

Idéen bag Bike by Gubi

Idéen bag Bike by Gubi er ikke alene ønsket om at designe en visuelt let cykel i klare farver og nedtonet, nærmest fraværende grafik. Det var under udvikling af cyklen også en prioritering, at cyklen skulle være let at bruge – herunder muligheden for at træde tilbage og indstille pedalerne, så du er klar til at sætte af og køre afsted igen, når det røde lys bliver til grønt. Der er senere blevet tilføjet en udgave med 3 eller 7 indvendige Shimano-gear og fodbremse.

En af de vigtigste kvaliteter ved Bike by Gubi er vægten på cyklen. Stellet på Bike by Gubi er fremstillet af CrMo-stål, som tillader, at man kan anvende mindre stål og alligevel opnå stor styrke i stellet. Dette gør cyklen markant lettere at manøvrere rundt på gader og stræder.

Sidst, men ikke mindst har Bike by Gubi gjort dit valg af cykel let. Bike by Gubi  kommer i to størrelser til herrer (56 cm og 60 cm) og to størrelser til damer (52 cm og 56 cm). I alle størrelser er valget mellem gearsystem også let: Du kan vælge mellem 3, 7 eller 8 indvendige Shimano-gear. Til gengæld kan man vælge mellem mange stilsikre farver, så enhver kan finde en Bike by Gubi, der passer netop til deres smag.

En del af Danmark største cykelunivers

Bike by Gubi er en del af HF Christiansen, dansk cykelkultur siden 1903, der også producerer kendte mærker som: Avenue, Centurion, MBK, Nishiki, Principia, Raleigh og Winther.

Med Bike by Gubi får du

5 års garanti på stel
Dansk design og kvalitet
Forhandlere over hele landet